Снимка: PexelsБългари са задържани за ало-измами в Гърция. Операцията е реализирана

...
Снимка: PexelsБългари са задържани за ало-измами в Гърция. Операцията е реализирана
Коментари Харесай

Българи са задържани за ало-измами в Гърция

Снимка: Pexels

Българи са арестувани за " ало " -измами в Гърция. Операцията е осъществена през вчерашния ден, на 13 юли, по отношение на водено досъдебно произвеждане за телефонни измами от България на територията на Гърция, след довършена машинация същия ден за 14 000 евро по отношение на 81-годишна жена от гръцкия град Янина, оповестява Българска национална телевизия.

В резултат на подхванати дейности по следствието в град Ветово са арестувани по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи участници в телефонна машинация. При последвали процесуално-следствени дейности са открити и конфискувани предмети, относими към разследваната незаконна активност.

Жертвата е била въведена в подвеждане по познатата скица – позвъняване от доктор за случай с непосредствен, нуждаещ се от пари за интервенция.

Паралелно с това, след взаимоотношение и съгласуваност на чиновници от Главна дирекция " Национална полиция " с техни сътрудници от Солун в град Янина е арестувана българска гражданка, взела участие в схемата като муле и в нея сега на задържане е открита инкриминираната парична сума.

Предстои привличане към наказателна отговорност и задържане за 72 часа. Работата по случая продължава.

Действията са извършени от чиновници на ГДНП, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе и Плевен със съдействието на техни сътрудници от Солун, следователи при Окръжния следствен отдел в Окръжната прокуратура - Русе и са под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР